Luchtfoto's

Résidence Witte Brug op een luchtfoto uit 1979 of 1980. De datering van de luchtfoto is gebaseerd op de ontwikkeling van de prille achtertuin en het feit dat de eerste bewoners hun appartement in 1979 betrokken.

Geheel links de villa Nieuwe Parklaan 44 uit 1896, de enige overlevende op deze foto van een rijtje villa's na de haastige kaalslag in 1972 ten behoeve van nieuwbouw. Het terrein bleef aanvankelijk braak liggen maar in 1976 begon hier de bouw van Résidence Witte Brug.

Aan de linkerkant van het gebouw de drie appartementen met een eigen tuin op het dak van de parkeergarages. Geheel rechts het zwembad. Tussen deze daktuinappartementen en het zwembad bevinden zich drie appartementen met een terras op het talud naar het Kanaal.

Op de achtergrond, aan de overkant van de Nieuwe Parklaan, enkele monumentale villa's (gebouwd omstreeks 1900) die de herinnering aan de historische grandeur van de Nieuwe Parklaan levend houden.

Hieronder, in de ochtendzon van 1 april 2005, een opname uit de interactieve atlas van Google Earth. Tevens de laatste lente voor de oude wilg, zwaar overhellend aan de oever van het Kanaal.

Hieronder, nogmaals Google Earth, nu op 17 februari 2008, vroeg in de middag.

+ - + - +